Під «наглядом» смітника і шин Марцінків підписав меморандум з добровольцями АТО.

Сьогодні, 10 травня, відбулась зустріч міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, його заступників Олексія Кайди та Олександра Левицького, а також представників Департаменту соціальної політики з представниками Спілки добровольців АТО. Перед зустріччю військові пинесли під будівлю міськради смітник та шини, передає Галка.

 

Текст меморандуму запропонували бійці. Вони вимагають кілька речей: включення по одному своєму представнику в кожну депутатську комісію міськради, включення трьох учасників АТО у склад виконавчого комітету ради, а також резервування землі для бійців.

 

Щодо першого пункту вимог, то, за словами Руслана Марцінківа, це питання має вирішити засідання сесії, а от до складу виконкому, зазначив він, вже включені люди, рекомендовані головою Спілки добровольців АТО Василем Андріївим. Щоправда, виявилось, що прізвища цих трьох людей присутнім на зустрічі – невідомі.

 

Окрім того, Руслан Марцінків повідомив, що вже завтра, 11 травня, відбудеться перше засідання робочої групи щодо земельних питань, пов’язаних з виділенням ділянок учасникам АТО.

 

Олексій Кайда додав, що наразі триває інвентаризація 7 гектарів землі в Опришівцях, яку планують закріпити за військовими.

 

А вже на наступному засідання сесії, наголосив Руслан Марцінків, депутати розглянуть питання про виділення землі родинам загиблих бійців та інвалідам АТО.

 

Зрештою, сторони підписали меморандум.

10.05.2016