Геннадій Москаль попросився у відставку.

 

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль проситься у відставку через зміцнення в регіоні "тютюнової мафії" та проблеми на митниці.

 

Про це йдеться у зверненні Москаля на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, опублікованому на офіційному сайті голови.

 

"Зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка призвела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачеві [конфлікт через перерозподіл потоків]. І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в окремому регіону за умов, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки – намагаються відновити тіньові схеми, – неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами у суспільстві. А зараз Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам і вмикається "зелене світло" для незаконного переміщення сигарет через державний кордон", – поскаржився Москаль.

 

"Не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст. 118 Конституції України, і направити подання президенту України про моє звільнення із займаної посади", – звертається до Гройсмана голова ОДА.

 

Пан Геннадій стверджує, що для залагодження низки "проблемних" справ у Закарпатті призначили нове керівництво митниці: начальника підрозділу у боротьбі з контрабандою та в.о. начальника. Нове керівництво буцім близьке до нардепа від БПП Валерія Пацкана. Водночас, як каже Москаль, на Київщині накопичилося біля двіста вантажівок із цигарками, що лаштуються для вивезення до ЄС (частина товару – сигарети, виготовлені на окупованих територіях). "Щоб фури з сигаретами потрапили в Євросоюз, треба замінити начальника Закарпатської митниці на «потрібного керівника», який буде працювати у визначеній схемі", – інформує Москаль.

 

"Дозволю собі провести аналогії. На Одещині голова облдержадміністрації М.Саакашвілі протистоїть "горіховій мафії", а на Закарпатті мені доводиться боротися з "тютюновою мафією". У результаті, ми обоє програли", – скаржиться голова ОДА.

 

06.05.2016