Семерак пообіцяв допомогти з ліцензією підприємству, що переробляє ртутні лампи.

Львівська влада просить міністра екології посприяти, аби єдиному в Україні комунальному підприємству, що переробляє ртутні лампочки, видали ліцензію на підприємницьку діяльність. Міністр екології Остап Семерак пообіцяв допомогти, передає Zaxid.net.

 

«Маємо шведську лінію по переробці ртутних ламп. Власне, чим та лінія хороша, це є одна із найбільш екологічно безпечних ліній, яка переробляє ртутні лампи. Процес переробки полягає в тому, що йде окремо сепарація усіх складових ртутної лампи, ми маємо на виході вже металічну ртуть», ― пояснив начальник управління екології та благоустрою міст Андрій Галушка.

 

Унікальне обладнання закупили за грант Євросоюзу. Підприємство обслуговує тільки Львів, хоча готове працювати на всю Україну, проте півроку чекає на відповідну ліцензію.

 

«Ми до засідання Кабінету Міністрів готуємо проект постанови про ліцензійні умови. Це буде прозора процедура отримання ліцензійних сертифікатів на переробку будь-яких різних відходів», ― зазначив міністр екології України Остап Семерак.

 

Затвердили ліцензійні умови обіцяють протягом двох місяців.

 

Перший в Україні завод з переробки ртутних енергоощадних ламп відкрили у Львові у жовтні 2015 року. Там облаштували лінію з переробки відпрацьованих трубчастих та компактних енергоощадних ламп, які мають ртуть.

05.05.2016