У лісі знайшли майже 10 кг ртуті.

 

Учора, 25 жовтня, о 15.30 год. у Львові в лісовому масиві поблизу вул. Винниця (Шевченківський район) виявлено дві скляні пляшки, наповнених ртуттю, повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

 

На місці події розлитої ртуті не виявили. Працівники Шевченківського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області вилучили пляшки із ртуттю (вагою близько 9 кг 450 г) та у встановленому порядку передали в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

 

Управління нагадує, що при  виявленні, розбитті та пошкодженні ємностей із ртуттю (градусників, колб і т.д.) негайно слід звертатися за телефонами 297-59-11, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61. Пам’ятайте, що при потраплянні навіть невеликої кількості ртуті чи її сполук в організм людини потрібно негайно звернутися по медичну допомогу.

 

Ртуть  –  метал сріблясто-білого кольору. В звичайних умовах – це легкорухома рідина. При легкому ударі поділяється на дрібні кульки.

Це найбільш легкоплавкий метал, що випаровується вже при кімнатній температурі. Пари ртуті і її сполуки дуже отруйні. Потрапивши в організм людини через органи дихання, ртуть накопичується і залишається там на все життя.

26.10.2017