Росію більше ніколи не візьмуть до G7.

Про це, за твердженням авторитетного німецького тижневика Der Spiegel, заявили у відомстві бундесканцлерки ФРН.

 

 

«Росія більше ніколи не зможе приєднатися до міжнародного формату "Великої Сімки" як восьмий учасник переговорів. Формат перемовин G8 мертвий», - цитує Der Spiegel джерело з найближчого оточення Анґели Меркель.

 

За словами представників відомства, зараз ніщо не вказує на те, що Москва виконає умови для свого повернення в коло провідних індустріальних держав. Окрім того, проти відродження формату G8 рішуче виступає Вашингтон.

 

Хоча зовсім недавно, 10 квітня, в Хіросімі міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier), котрий є представником Соціал-демократичної партії Німеччини у «Великій коаліції» висловився за повернення Росії до складу G8. Основними умовами для цього глава МЗС ФРН назвав необхідність російського вкладу в політичне врегулювання конфлікту в Україні і тривалу «конструктивну роль» в справі мирного врегулювання в Сирії.

 

Нагадаємо, що формат G8 припинив своє існування два роки тому, після того, як РФ анексувала український півострів Крим. З весни 2014 року Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, США і Японія зустрічаються без Росії.

01.05.2016