Терористка-смертниця вчинила бомбовий замах у Туреччині.

Вибух стався біля головної мечеті міста Бурси. Згідно з останніми даними, внаслідок теракту 13 людей поранено, проте, на щастя, жодне з поранень не є важким.

 

 

Турецькі силовики зазначають, що для теракту було обрано густонаселений квартал Бурси.  Вибух прогримів  в годину пік, згодом після того, як в мечетях закінчилися поминальні служби і денні молитви – повідомило видання Die Welt.

 

Відповідальність за теракт поки що на себе ніхто не взяв. Про терористку-смертницю відомо лише те, що їй було 25 років.

 

Місто Бурса популярне серед іноземних туристів. Поруч з місцем вибуху розташовані мечеть часів Оттоманської імперії і міський базар, які приваблюють увагу гостей.

 

УТуреччині за останні місяці було вчинено цілу низку терактів. До деяких з них причетні терористи з  «Ісламської держави», до деяких – бойовики Партії праці Курдистану.

 

Зокрема, 25 березня внаслідок терористичної атаки на південному сході країни загинули троє співробітників жандармерії. 21 березня внаслідок двох вибухів в провінції Мардін загинули троє військовослужбовців і поліціянт. 13 березня в центрі Анкари біля автобусної зупинки вибухнув автомобіль. Внаслідок теракту загинули 34 людини.

27.04.2016