Марцінків публічно запевнив, що міське озеро не забудують.

Сьогодні, 26 квітня, під час засідання сесії Івано-Франківської міської ради громадські активісти та журналісти виступили з пропозицією створити тимчасову комісію з питань розслідування незаконного будівництва біля міського озера, передає Фіртка.

 

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що цього питання немає в порядку денному засідання, проте депутати сказали, що вчора це питання підтримали члени земельної комісії. Тож міські обранці провели голосування за включення питання до порядку денного – підтримали це 39 депутатів, серед них – Микола Ковальчук, компанія якого і забудовує територію навколо озера, пише Стик.

 

Водночас Руслан Марцінків публічно запевнив, що не дасть забудовувати міське озеро.

 

«Навіть якщо буде прийнято рішенн, я скористаюсь правом вето. Тому що озеро не повинно бути забудоване. Я це публічно сказав, в тому числі на своїй сторінці у Фейсбук», - зазначив він.

 

Містяни незадоволені будівельними роботами поблизу озера зі сторони вулиці Ленкавського. Видання Курс організувало інтернет-опитування щодо цієї ділянки землі та її майбутнього.

 

«Нехай завершує розпочаті будови, але не більше, а взамін за власний кошт облаштує сквер», – висловились на адресу забудовника понад 80% опитаних.

26.04.2016