Поліціянти розбили 8 машин й виписали штрафів на 12 млн.

З початку роботи у Львові патрульної поліції з лав правоохоронців звільнились 17 людей, розбито в ДТП 8 службових машин і виписано постанов про штрафи на 12 млн грн, розповів сьогодні, 22 квітня, керівник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський.

«Усі дорожньо-транспортні пригоди за участю патрульних поділяють на два види: з вини поліцейського і з вини іншого учасника ДТП. Якщо поліцейського не визнали винним в аварії, страхова компанія покриває витрати, пов'язані з ремонтом машини. Загалом у нас є 8 невиїзних машин, що мають серйозні пошкодження. За кожним із цих фактів ДТП проводять перевірку і розслідування в Києві», – пояснив Антон Пузиревський, пише Вголос.

 

Він також додав, що в разі визнання патрульного винним в аварії, стягнути з нього кошти на ремонт автівки майже нереально.

 

«Безумовно, стягнути з патрульного гроші за пошкодження іномарки нереально: йому доведеться три роки працювати без премії. Тому намагаємося частково позбавляти інспектора премії для того, щоби забезпечити хоча б не в повному обсязі ремонт автомобіля», – зазначив керівник патрульних.

 

Він додав, що не всі витримують роботу в поліції, пише Львівський портал: від початку роботи патрульної поліції у Львові звільнилося 17 осіб.

 

«Всі вони пішли за власним бажанням – не влаштовував графік, фінансові моменти, сімейні обставини тощо», – сказав Антон Пузиревський.

 

Щодо результатів роботи правоохоронців, то з початку своєї роботи патрульні оштрафували порушників на 12 мільйонів гривень.

 

«Від початку роботи у Львові складено штрафів на суму близько 12 млн грн, з них половина вже сплачена», – наголосив він.

22.04.2016