Депутати заборонили в місті виступи артистів, які підтримують російську агресію проти України.

Депутати Львівської міської ради заборонили гастролювати у Львові артистам, які підтримують російську агресію та пропагують сепаратизм. За відповідне рішення сьогодні, 21 квітня, проголосували 55 депутатів, передає Zaxid.net.

 

Управління культури Львівської міськради та депутати підготували кожен свій проект відповідної ухвали.

 

«Насправді там різниця між цими двома варіантами невелика. Це якісь технічні правки та формулювання, які мали б вирішити ще до сесії. Депутати наполягають, що толерувати артистів, які виступають в Росії не можна, управління культури наполягає, що текст ухвали можна двояко трактувати», - пояснив голова фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук.

 

У варіанті ухвали, підготовленому чиновниками, йшлося про заборону виступати у Львові всім артистам, які ведуть будь-яку бізнесову діяльність на окупованій Росією території та в Росії. Водночас, за словами начальника управління культури Михайло Мороза, таке формулювання не зовсім коректне.

 

«До прикладу, гурт «Океан Ельзи» може продавати свої компакт-диски в Росії або приїхати з невеличким концертом у російське місто, де пропагуватиме цілісність України. Це автоматично означатиме, що йому заборонять гастролювати у Львові»,- пояснив він.

 

У депутатському варіанті ухвали йшлось, що необхідно заборонити гастролі артистам, які пропагують сепаратизм в Україні, ображають честь і гідність українців та/або здійснюють свою діяльність на території Росії та анексованих територій.

 

За словами голови фракції «Самопоміч» Андрія Шевціва, це формулювання теж є не коректним. На його думку, згадування про ведення діяльності у Росії потрібно забрати із тексту ухвали.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував депутатам проголосувати за ухвалу «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території міста Львова окремим представникам українського та іноземного шоу-бізнесу, які здійснюють свої гастрольні діяльності на території анексованого Криму та окупованих територіях Луганської та Донецької областей». Але такий варіант також не влаштував більшість депутатів.

 

Після тривалої перерви та обговорень депутати підтримали проект ухвали «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні».

 

За словами Андрія Садового, депутати проголосували лише за назву ухвали, її текст пізніше має розробити редакційна комісія. Ухвала вступить в силу, коли її підпише міський голова Львова.

21.04.2016