Місія МВФ перевіряє, як в області витрачають інвестиційні кошти.

Сьогодні, 15 квітня, Львівщину відвідала делегація технічної місії Міжнародного валютного фонду, що зустрілася з керівництвом Львівської ОДА та обласної ради, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

Під час зустрічі сторони обговорили питання функціонування фінансової системи області, а також ознайомилися із ситуацією щодо реалізації державних та місцевих інвестиційних програм і проектів.

 

Голова ЛОДА Олег Синютка розповів делегатам місії, що фінансова ситуація в області протягом року покращилась, також зросла, за його словами, промисловість.

 

«Завдяки проведенню бюджетної децентралізації маємо зростання доходів бюджетів місцевого самоврядування. Децентралізація – незворотній процес. Це ми намагаємося пояснювати тим людям, які ще не об’єдналися. Наступним важливим завданням є оптимізація навчальної та медичної мережі», – сказав Олег Синютка.

 

Представників МВФ цікавили в основному питання використання коштів Державного фонду регіонального розвитку та реалізації інвестиційних проектів, а саме їх ефективність та моніторинг використання фінансових ресурсів.

 

Керівник Технічної місії МВФ Брайян Олден повідомив, що делегація приїхала з метою провести оцінку управління державними інвестиціями в Україні.

 

«Ми вирішили на це питання подивитися через призму органів місцевого самоврядування. Зараз ви маєте досить обмежені фінансові ресурси, але в найближчому майбутньому вони можуть значно збільшитися. Як відомо, ці кошти ви отримуєте з Державного фонду регіонального розвитку за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток і реалізуються вони через низку проектів. Нас цікавить процес координації процесу контролю та моніторингу використання державних інвестицій», – зазначив Брайян Олден. Олег Синютка на завершення зустрічі подякував МВФ за підтримку України.

15.04.2016