Депутати «приватизували» частину пішохідної зони за гроші з кишень самих пішоходів.

 

Івано-Франківська міська рада купила за 76 тис. грн шлагбаум, аби відгородити частину пішохідної зони для облаштування парковки для чиновницьких та депутатських автівок, розповіла голова Івано-Франківського міського осередку Української Галицької партії Наталія Сербин, пише "Репортер".

 

До того ж, передоплату за шлагбаум здійснили ще до ухвалення відповідного рішення сесією.

 

«Як вдалось з’ясувати активістам УГП, на складах комунальних підприємств міської ради лежать без діла чотири шлагбауми. Але нова влада купує нові. А 76 000 грн — це не малі гроші. Наприклад, 66 підприємців міста мусили протягом року щомісячно сплачувати єдиний податок для цього. А ще це 151 пачка підгузників для хворих дітей-інвалідів або 9500 буханок хліба. В час бідності та війни так марнотратити якось не годиться», – каже Наталія Сербин.

 

Вона додала, що шлагбаум змонтували не впритул до паркінгу, а на прохідній частині, де щодня ходять тисячі людей.

 

«Тепер на оригінальну барикаду, помічену жовтими стрічками, наштовхнеться мало не кожен мешканець міста. Зате шукаючи вузенький прохід, матиме час подумати над пріоритетами у роботі міської влади.

 

Адже нові очільники міськради не скупляться на власний комфорт: ремонт кабінета мера, цей недолугий шлагбаум та ще 500 000 грн на ремонт управління культури з бюджету розвитку. Тому не вірте, що немає грошей, є не раціональне їх використання», – додають в УГП.

 

Активісти переконані, що міській владі варто мислити більш глобально і переймати європейський досвід, де для вирішення проблеми паркування в’їзд у центральну частину міста або платний, або заборонений.

 

14.04.2016