В охопленій урядовою кризою і громадянською війною Сирії проходять парламентські вибори.

Вони відбуваються на території 13-и з 15-и провінцій країни.

 

 

Біженці з двох регіонів, які перебувають під контролем бойовиків терористичних угруповань «Ісламська держава Іраку й Леванту» і «Фронт ан-Нусра» – Ракка і Ідліб – зможуть проголосувати за місцем тимчасового проживання – повідомило радіо Deutsche Welle

 

Виборчі дільниці у всій країні відкриті в середу, 13 квітня, з сьомої години ранку до сьомої вечора за місцевим часом. За депутатські мандати в Народній раді – однопалатному 250-місцевому парламенті – змагається близько трьох з половиною тисяч кандидатів, допущених до виборів. Хоча первинно бажання стати депутатами виявило понад  11 тисяч осіб.

 

Цього разу у виборах беруть участь кандидати не тільки від правлячої Партії арабського соціалістичного відродження – БААС, але й від опозиційних партій, хоча у експертів не виникає сумнівів, що переможцем виборів знову стане пропрезидентська БААС.

 

Сирійська опозиція раніше закликала до бойкоту парламентських виборів. Голова Національного координаційного комітету за демократичні зміни Хасан Абдель Азім заявив, що проведення виборів в даний момент є «помилковим кроком». Аналогічної думки дотримуються й курди, котрі контролюють північно-східні регіони Сирії.

 

Представники багатьох західних країн вже встигли заявити, що не визнають ці вибори легітимними. Зокрема, про небажання акцептувати вибори заявили Берлін, Вашингтон і Париж.

 

Москва ж навпаки відгукується про сирійські вибори виключно схвально.

13.04.2016