Садовий потішив Андруховича.

Серед тої маси людей, які прочитали минулотижневу ZBRUČівську колонку Юрія Андруховича «Ексодус»  і відгукнулись на неї, виявився і Андрій Садовий. Міський голова Львова звернувся в редакцію з інформацією, яка мала б потішити дещо песимістично налаштованого автора.

Нагадаємо, Андруховичу йшлося про те, що українці тепер масово тікають від обтяжливих українських реалій на Захід, зокрема до Польщі. Натомість Андрій Садовий цей тренд схильний трактувати радше як початки експансії «наших» на світ. Принаймні в одному з випадків.

 

 

Вже після того, як «Z» сконтактував львівського мера з культовим письменником, Садовий прислав у редакцію таке повідомлення:

 

«Кумедна і водночас символічна історія.

Є львівська  IT-компанія Softserve — одна з провідних IT-компаній України, яка дуже активно  розвивається. У Львові має вже 2500 працівників (за останній рік кількість зросла на 10%). В Україні  — 4500 осіб. Компанія має представництва у семи країнах світу. У 2014 відкрили філію і в польському Вроцлаві (на фото). Зараз там працює 100 осіб.

Коли шанований мною Юрій Андрухович, проїжджаючи вулицями Вроцлава , побачив польський офіс Softserve, то  поставив риторичне питання: "Чому вони виїхали, запитую себе. Що їх витиснуло з рідного міста і країни? Які політичні сили, які бандитські понятія?"

Андрухович навіть публічно запропонував мені відтепер говорити про Львів, як про "місто, з якого втікає IT".

З паном Юрієм уже поспілкувався. Він був щиро здивований, але загалом втішений, що його погані відчуття від побаченого обернулися позитивом.

Можу зрозуміти Андруховича. Ми дійсно не звикли до гарних новин. Але вони є!

Тому Львів не лише відкритий для IT. Це гарне місце, аби звідси почати експансію на решту світу. :-) »

 

ДЛЯ ДОВІДКИ

 

Компанію SoftServe заснували 1993 року у Львові аспіранти НУ «Львівська політехніка» Тарас Кицмей та Ярослав Любінець. Основний напрямок діяльності компанії — розробка програмного забезпечення.

У 2000 році компанія відкрила свій перший офіс у США. У 2004 році долучилася до створення сервісу Microsoft Bird's Eye. У 2006 заснувала SoftServe University — перший в Україні корпоративний університет. У 2008 році компанія відкрила американську штаб-квартиру у Форт-Маєрс, штат Флорида, а у 2014 році перенесла її до Остіна, штат Техас. 

Того ж таки року SoftServe відкрив офіси розробки програмного забезпечення (ДевЦентри) у Лондоні, Амстердамі, Софії, Вроцлаві та Стокгольмі. Навесні 2015 року відкрили новий головний європейський офіс у Львові. Нині у SoftServe працюють 4 тисячі фахівців.

 

Урочиста церемонія відкриття та освячення нового головного європейського офісу у Львові

 

12.04.2016