Лідери парламентської більшості Киргизстану схвалили кандидатуру нового прем'єра.

Таким чином новий киргизький уряд очолить скоріш за все Сооронбай Жеенбеков – перший заступник керівника апарату президента.

 

 

Як повідомив киргизький інформаційний портал K-News з покликом на лідер фракції соціал-демократів у Жогорку кенеші – парламенту країни – Чинибай Турсунбек, спікер найближчим часом передасть рішення в профільний комітет, який повинен заслухати програму майбутнього глави уряду і ухвалити свій висновок.

 

Пізніше кандидатуру буде винесено на обговорення всього депутатського корпусу, який і винесе остаточне рішення. Турсунбек додав, що всі необхідні процедури будуть завершені цього тижня.

 

Сооронбай Жеенбеков, окрім актуальної посади, працював ще губернатором Ошської області і головою Державної кадрової служби.

 

Нагадаємо, що напередодні попередній прем’єр-міністр Киргизстану Темір Сарієв оголосив про свою демісію через скандал, який спалахнув навколо будівництва дороги Баликчи - Корумду. Прем'єр-міністра та його оточення звинуватили в порушеннях під час проведення тендеру і виборі будівельної компанії. Разом з прем’єром у відставку пішов і цілий кабінет. 

12.04.2016