ФІДЕ погрожує дискваліфікувати українських шахістів через великий борг.

Міжнародна федерація шахів може дискваліфікувати українських гравців через борг Федерації шахів України перед ФІДЕ, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко скерував відповідного листа на ім’я президента Федерації шахів України з проханням врегулювати ситуацію.

 

«У Львові відбулась подія світового рівня. Саме українське місто, і саме місто Львів мало змогу стати світовою столицею шахів на два тижні.

 

Проте, цього тижня ми отримали тривожну звістку, що українські гравці можуть бути дискваліфіковані Міжнародною федерацією шахів (ФІДЕ). Причиною цього є нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ. Борг з боку федерації перед Міжнародною федерацією шахів становить 60 тис. євро.

 

Ця ситуація викликає у нас занепокоєння. Адже зі свого боку місто інвестувало 7,1 млн. грн, область – 5,1 млн грн. Натомість Федерація шахів України не вклала жодної гривні.

 

Для нас незрозуміло, чому Федерація шахів України досі не виплатила цієї суми. Ми вимагаємо, аби Ви терміново втрутились у ситуацію і здійснили необхідний платіж», - йдеться у листі на ім’я президента Федерації шахів України Віктора Капустіна.

 

Як повідомляв Z, у березні у Львові відбувся чемпіонат світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань, в якому перемогу здобула остання.

08.04.2016