Завтра містянам покажуть стрічку про підпільне життя УГКЦ.

Завтра, 9 квітня,  о 16 год. в івано-франківському кінотеатрі «Космос» за участю творчої групи відбудеться прем’єра фільму «Ті, що вірні», передає Правда.

 

«Ті, що вірні» – історія заборони і легалізації найбільш переслідуваної Церкви XX століття. Після насильної ліквідації у 1946 році, вірні УГКЦ протягом 43 років зберігали свою віру у підпіллі. Підпільна церква пережила Сталіна, Хрущова і Горбачова, щоб відродитися у 1989 році.

 

«У фільмі використані маловідомі архівні відео, фотографії та спогади учасників багатьох подій 80-х років, які привели Українську греко-католицьку церкву до відродження у Радянському Союзі. Ідея стрічки – «оживити» десятки годин архівного відео та сотні документальних фотографій. Для цього автори відшукали людей, які потрапили в об’єктив камери, і розпитали їх історії. Відтак кадри, які вже стали історією, розкриваються у новому світлі», – йдеться у повідомленні.

 

Фільм знімали в Україні, Польщі та Росії.

 

Прем’єрний показ фільму відбувся 18 березня в Києві, в Українському домі. Презентуючи стрічку «Ті, що вірні», Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив, що цей фільм, який Церква хоче подарувати своїм вірним і українському суспільству, розповідає про силу Євангелія, про силу Божу, яка діяла в житті, у серцях людей, які вірили.

08.04.2016