Антон Пузиревський виступив на захист патрульних, яких звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Начальник Управління патрульної поліції у Львові Антон Пузиревський прокоментував ситуацію щодо відсторонення двох патрульних, яких підозрюють у перевищення службових повноважень. Зокрема, він наголосив, що вимагає об’єктивного розслідування у цій ситуації, передає Zaxid.net.

 

Антон Пузиревський розповів, що 5 грудня минулого року патрульні помітили на розі вулиць Стрийська – Максимовича автомобіль ВАЗ, який перетнув перехрестя на червоний сигнал світлофора. Коли патрульні зупинили автомобіль, водій заперечив порушення і запевнив, що проїхав на жовтий сигнал, та відмовився пред’явити документи. На неодноразові вимоги патрульних не реагував. Пізніше стало відомо, що водій – Роман Терех, колишній співробітник Сихівського райвідділу поліції.

 

Після багаторазового прохання пред’явити документи та відмови водія патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Коли приїхали слідчі, чоловік поспілкувався з ними, однак документів так і не надав. Коли водій намагався сівся за кермо і поїхати, його затримали й доставили в райвідділ, де встановили його особу. Склали протокол за порушення ПДР.

 

Окрім того, у відділі поліції склали адмінпротокол за ст.185 – злісна непокора законним вимогам патрульних. Суду першої інстанції було надано всі докази, зокрема відеозаписи нагрудних камер поліцейських. Суддя Сихівського районного суду визнав винним чоловіка у злісній непокорі законним вимогам патрульних і оштрафував на 136 грн.

 

Проте Роман Терех подав апеляційну скаргу.

 

«Однак, на нашу думку, Апеляційний суд, не врахувавши всіх доказів та матеріалів, виніс рішення про скасування рішення судді першої інстанції. Після чого водієм була подана скарга до прокуратури про перевищення службових обов’язків працівниками поліції. Ми, як патрульна поліція, виступаємо за прозоре і чесне розслідування та справедливе рішення у цій справі», – сказав Антон Пузиревський.

 

Як повідомляв Z, 30 березня Галицький районний суд м. Львова відсторонив від роботи двох працівників патрульної поліції Львова та обрав їм запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Їх підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, за що патрульних можуть позбавити волі на термін від 3-х до 8 років.

07.04.2016