Для мешканців району мобілізацію можуть скасувати.

Зборівський район уже повністю виконав план з набору військових на контрактну службу в ЗСУ, тому  навіть у разі оголошення мобілізації тут, швидше за все, чоловіків уже не мобілізовуватимуть, розповів головний військовий комісар області Володимир Катинський, пише 0352.ua.

 

«У разі оголошення мобілізації буде доведено загальну цифру, буде план і по районах. Тоді будемо дивитися, як спрацював кожен район, як виконали план з набору контрактників. Не виключено, що там, де виконали план, взагалі не доведеться проводити мобілізацію», – сказав Володимир Катинський.

 

Він нагадав і погрозу голови ОДА Степана Барни про те, що у районах з найгіршими показниками з набору контрактників перш за все мобілізовуватимуть керівників РДА, голів сільрад та місцевих громад, депутатів місцевих рад.

 

«Бо все починається з самих низів. Як вони на місці належно проведуть агітаційну роботу, забезпечать по одній особі з села або іноді навіть з двох сіл, то мобілізацію проводити не доведеться. Нам би дуже не хотілося ламати розвиток області. Краще, щоб не було зриву посівної, коли люди почнуть масово звільнятися з роботи, щоб уникнути мобілізації, щоб не було пошуків поліцією ухилянтів», – додав комісар.

 

Наразі найкраще виконують план з набору контрактників у Бережанах, Кременці та Чорткові, натомість у Тернополі план досі не виконали навіть на 50%.

 

У Монастириському та Кременецькому районі вже знайшли добровольців на більш як 90% від запланованого. Тоді як у Заліщицькому – менше 30%, у Чортківському – близько 40%, у Тернопільському – 36%.

04.04.2016