За добу в трьох районах Львівщини горіло 8 тис. кв. м полів.

 

На Львівщині протягом минулої доби у трьох районах – Яворівському, Пустомитівському та Кам’янка-Бузькому – горіла суха трава, повідомили в ГУ ДСНС України у Львівській області.

 

Через пожежі знищено суху траву та чагарник на площі близько 8000 кв. м.

 

У неділю, 3 квітня, о 15:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Дібрівки Пустомитівського району на відкритій території. До ліквідації пожежі залучили 8 рятувальників та 2 одиниці спецтехніки. Пожежу ліквідовано о 20:38. Вогонь знищив суху траву та чагарник на площі 3000 кв. м.

 

О 21:42 пожежа сухостою виникла в с. Свидниця Яворівського району. Пожежу ліквідували о 00:13. Вогонь знищив суху траву на площі 2000 кв. м.

 

Рятувальники просять мешканців області дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі.

 

«Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник. Розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, заборонено на відстані, меншій за 15 м від будівель.  Заборонено також розпалювати багаття у вітряну погоду. Правила пожежної безпеки існують для їхнього виконання, заради вашої безпеки. У разі виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101», – попереджають рятувальники.

04.04.2016