Парламентський комітет рекомендує ВР перейменувати Кіровоград на Кропивницький.

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, реґіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту перейменувати Кіровоград на Кропивницький.

 

Про це повідомила член комітету Альона Шкрум, інформує аґенція УНІАН.

 

"Комітет щойно прийняв рішення рекомендувати Раді перейменувати Кіровоград – на Кропивницький. Єлисаветграду не буде", – повідомила Шкрум.

 

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував на своїй сторінці у Facebook, що УІНП столерував нову назву "заради якнайшвидшого вирішення цього питання і уникнення його подальшої політизації", тож не наполягав на своїй попередній пропозиції – Інгульськ. В'ятрович додав, що на комітеті були спроби "протягнути" назву Єлисаветград, або принаймні Святоєлисавет.

 

Нагадаємо, Кіровоградська міська рада не наважилася подати нову назву міста і запропонувала Верховній Раді сім варіантів нової назви: Єлисаветград, Кропивницьк, Златопіль, Благомир, Інгульськ, Козацьк та Ексампей. На опитуванні в місті переміг Єлисаветград. Комітет же ВР попервах підтримав Інгульськ.

 

31.03.2016