Активісти зірвали представлення нового прокурора області.

Сьогодні, 31 березня, у Львівській обласній прокуратурі мали представити нового прокурора області Віталія Мякішева, проте активісти зірвали процедуру за допомогою яєць і томатного соку, передає Укрінформ.

 

Речниця прокуратури області Мар’яна Гайовська розповіла, що офіційного представлення не відбулось, але Віталій Мякішев – у будівлі обласної прокуратури.

 

Перед прокуратурою зібрались активісти кількох громадських організацій, серед яких найбільш відома «Рабів до раю не пускають». Її представники особливо обурені тим, що нового прокурора Львівщини призначив екс-генпрокурор України Віктор Шокін в останній момент перед звільненням і те, що призначення відбулось без публічного обговорення. Вони тримають плакати з написами «Громадські організації проти парашутистів і сепаратистів», «Ми не допустимо руки Шокіна і парашутиста у Львові».

 

Віталій Мякішев раніше працював заступником прокурора Житомирської області, йому 39 років.

 

Як повідомляв Z, ГПУ звільнила Романа Федика з посади прокурора Львівщини 18 березня. Пізніше стало відомо, що Роман Федик написав заяву на звільнення за власним бажанням.

31.03.2016