Поведінка Росії є загрозою для всього світу.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Геммонд під час візиту до Грузії.

 

 

«Росія ігнорує загальноприйняті норми поведінки і порушує правила, які склалися в системі міжнародних відносин. Це становиьт загрозу і виклик для всіх нас», – сказав Геммонд на прес-конференції в Тбілісі.

 

Британський міністр заявив, що Лондон не припинить виступати за відновлення територіальної цілісності Грузії. Він нагадав, що проблема самопроголошених республік Абхазії і Південної Осетії все ще залишається актуальною – повідомило видання Channel News Asia.

 

«Ми не забули, що конфлікти в Абхазії та Південній Осетії залишаються невирішеними. Велика Британія залишається вірною ідеї незалежності й територіальної цілісності Грузії. Лондон завжди чітко заявляв, що такі країни, як Грузія, повинні мати можливість вибирати своє майбутнє самі, без зовнішнього впливу», – зазначив Геммонд.

 

Геммонд також різко скритикував зовнішню політику Росії в зв'язку з анексією Криму і воєнною агресією на Сході України. А торкаючись теми російської військової присутності в Сирії та заяви Кремля про часткове виведення звідти військових підрозділів, британський міністр іронічно порівняв Росію з поведінкою чоловіка, котрий домагається хвали, бо «перестав бити свою дружину».

30.03.2016