Німецькі журналісти викрили путінський тіньовий уряд Донбасу.

Популярна газета Bild отримала у своє розпорядження документ, який розкриває справжні наміри Росії щодо окупованої частини Донбасу.

 

 

Відомий журналіст-розслідувач, котрий займається головним чином російськими питаннями Юліан Рьопке у своїй статті у газеті  розповідає про протокол засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України у Держдумі РФ від 23 жовтня 2015 року. З нього випливає, що уряд Росії утримує цілковитий контроль над «сепаратистськими областями» Східної України.

 

Всі питання державного забезпечення районів Луганської та Донецької областей, зокрема питання фінансового та податкового законодавства, відбудови промисловості й створення ринку електроенергії – обговорювалися в шести робочих групах п'яти російських міністерств, а потім втілювалися в життя.

 

Всі групи працюють під наглядом Федеральної служби безпеки Росії. З точки зору російського уряду Донбас, безумовно, вже належав до внутрішніх територій.

 

У Комісію входять чиновники російського уряду високого рангу. Очолює її Сергій Назаров – заступник міністра економічного розвитку РФ. Серед тих, хто ще входить у цей тіньовий уряд, вказані також віце-прем'єр Росії Дмитро Козак – близька довірена особа Володимира Путіна – і заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін.

 

Багато про що говорить вже той момент, що в комісію не входить жоден представник з двох самоназваних «народних республік» на сході України. Проголошені сепаратистами «ЛНР» і «ДНР», очевидно, слугують лише зовнішньою ширмою. Їх лише інформують про рішення і залучають до реалізації на місцях.

 

Щоправда, як зазначає Bild, один представник Донбасу все ж одного разу брав участь у засіданні комісії. Це був представник енергетичного концерну, який належить Рінатові Ахметову.

 

«Шоу для Заходу» – так німецька газета називає поведінку Росії в питання врегулювання на Донбасі. На переконання Юліана Рьопке, цілі й дії Москви чітко вказують на те, що вона не має наміру допустити реальної реінтеграції окупованої частини Донбасу в Україну. 

 

Bild перевірив автентичність цього документа за допомогою багатьох інсайдерів й співробітників спецслужб двох країн. Всі експерти визнали його справжнім

30.03.2016