Суд відпустив з-під варти екс-директора «Львівелектротрансу» Андрія Федоренка.

Сьогодні, 29 березня, Апеляційний суд Львівської області відпустив екс-радника міського голови Львова і екс-керівника «Львівелектротрансу» Андрія Федоренка з-під варти, змінивши запобіжний захід щодо нього на домашній арешт, передає ЗіК.

 

«Апеляційну скаргу задовольнити частково… Ухвалу Галицького районного суду від 18 березня 2016 року про обрання Федоренку А. С. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави скасувати… Застосувати до підозрюваного Андрія Федоренка запобіжній захід у вигляді домашнього арешту, який полягає в забороні щоденно з 20.00 до 07.00 залишати без дозволу слідчого, прокурора або суду місце постійного проживання. Звільнити Андрія Федоренка з-під варти негайно у залі суду. Строк дії ухвали про тримання підозрюваного під домашнім арештом – до 17 травня 2016 року», – йдеться в ухвалі колегії суддів.

 

Як повідомляв Z, 18 березня Галицький районний суд м. Львова обрав для Андрія Федоренка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас, суд визначив можливість сплати застави у розмірі 6 млн 896 тис. грн. Група народних депутатів від різних фракцій пізніше заявила, що готова поручитись за Андрія Федоренка.

 

24 березня за клопотанням прокуратури суд арештував спільника Андрія Федоренка – громадянина Л.

 

29 березня прокуратура повідомила, що взятий під варту ще один фігурант справи – приватного підприємця громадянина Б.

 

Усі троє обвинуачуються у привласненні понад 2 млн бюджетних коштів під час закупівлі вживаних трамваїв у Німеччині у 2007-2008 роках.

29.03.2016