Депутати від УКРОПу та «Самопомочі» програли суд проти Марцінківа.

Івано-Франківський міський суд відмовив у позовних заявах депутатам міської ради Володимиру Олійнику (фракція УКРОП) та Олександрі Федорук («Самопоміч»), які вимагали визнати перше засідання сесії Івано-Франківської міської ради недійсним через порушення регламенту міським головою Русланом Марцінківим, передає Фіртка.

 

Хід справи та надані позивачами докази, що їх фактично визнали і представники відповідачів, щодо порушень на першій сесії міськради, свідчили про те, що позов буде задоволено. Проте суддяМирослава Польська несподівано винесла протилежне рішення – на користь влади, зазначивши, що позивачі мають право на подання апеляції.

 

Як повідомляв Z, 1 грудня під час першого сесійного засідання новообраної Івано-Франківської міської ради, за оцінкою експертів, зокрема руху «Чесно», більшість в міській раді («Свобода», БПП, «Батьківщина) порушила регламент, зокрема включивши в порушення процедури до порядку денного та проголосувавши за питання щодо зміни Регламенту Івано-Франківського міськвиконкому, зміни чисельної кількості апарату та структури міськвиконкому.

 

Без змін до регламенту були проголосовані і часткові склади постійних комісій міськради, які не відповідали чинному регламенту міської ради.

25.03.2016