Група нардепів готова взяти на поруки Андрія Федоренка.

Група народних депутатів заявила про намір взяти на поруки Андрія Федоренка, екс-радника міського голови Львова Андрія Садового, колишнього керівника «Львівелектротрансу», якого утримують під вартою у Львівському СІЗО за обвинуваченням у привласненні понад 2 млн грн під час закупівлі вживаних німецьких трамваїв, розповів адвокат Юрій Палєй, передає ЗіК.

 

Юрій Палєй продемонтрував заяви 6 нардепів, які висловили намір взяти Андрія Федоренка на поруки: це нардепи від «Самопомочі» Ірина Подоляк, Любомир Зубач, Лев Підлісецький, Олексій Скрипник, нардепи від Радикальної партії Ляшка Віктор Галасюк та від «Народного фронту» Михайло Хміль.

 

Сьогодні апеляційний суд Львівської області мав розглянути клопотання захисника про зміну запобіжного заходу для Андрія Федоренка, проте через неявку покурора засідання перенесли на 29 березня.

 

Адвокат Андрія Федоренка зазначив, що він клопотатиме у суді про скасування у повному обсязі ухвали Галицького районного суду Львова щодо обрання запобіжного заходу для Андрія Федоренка у вигляді тримання під вартою.

 

Під час судового засідання приміщення суду з вимогою звільнити Андрія Федоренка пікетували члени Комітету підприємців Львівщини, одним зі співзасновників якого він є.

 

Як повідомляв Z, Галицький районний суд Львова під головуванням судді Олега Юрківа задовольнив клопотання слідчого прокуратури Львіської області та обрав для екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас суд визначив можливість сплати застави у розмірі 6 млн 896 тис. грн.

 

Також за клопотанням прокуратури суд арештував громадянина Л., якого називає спільником Андрія Федоренка і теж підозрює у заволодінні бюджетними коштами.

25.03.2016