СБУ фабрикує справи проти ІТ-компаній, – Кенігштейн.

Позаштатний радник міського голови з питань новацій та інвестицій Ілля Кенігштейн прокоментував ситуацію з обшуками офісів ІТ-фірм Львова СБУ. На його думку, мета цього – показати, що попри обіцянки місцевої влади, будуть залякувати. Про це Ілля Кенігштейн написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Особисто для мене, конфлікт з представниками ЛГБТ минулими вихідними і наїзд «АйТі-Сфера» - ланки одного ланцюжка», – зазначив він.

 

Ілля Кенігштейн розповів, що буде зроблене публічне відео-звернення до ІТ-спільноти, аби пояснити, що відбувається.

 

«Якщо цього буде змало, буде прес-конференція, на якій хлопці ще раз пояснять суть того, що відбувається. Як працює бізнес CRM, що таке автоматизація контакт-центрів і як влаштований проект Webitel», – сказав рдник міського голови.

 

Він додав, що в Конституції України є поняття про презумпцію невинуватості, отже не ІТ-фірми мають доводити невинуватість, а слідчі органи мають довести їх провину перед тим, як рапортувати про успішну операцію.

 

«Сучасні ІТ-компанії сьогодні роблять те, за що у часи інквізиції спалювали на вогнищі. Спалювали єретиків – алхіміків за пошуки формули отримання золота і створення пігулог безсмертя. Тому усе це полювання на відьом підкреслює, в якому середньовіччі ми живемо», – підсумував Ілля Кенігштейн.

25.03.2016