ЄБРР дасть гроші на електронний квиток.

Сьогодні, 18 березня, у Львівській міській раді відбулось підписання угоди про наміри підготовки кредитного фінансування проекту впровадження у громадському транспорті Львова електронного квитка, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

Європейський банк реконструкції та розвитку задекларував готовність надати кошти ЛКП «Львівавтодор» під гарантії міста.

 

«Сьогодні місто Львів та ЄБРР підписали мандатний лист щодо початку підготовки проекту по впровадженню автоматизованої системи розрахунків за проїзд у міському транспорті. Така система забезпечить інтегроване рішення зі збору коштів у міському громадському транспорті для всіх його операторів. Вона дозволить підвищити ефективність функціонування міських транспортних підприємств та дозволить запровадити новітнє програмне та апаратне забезпечення, що спростить процедуру сплати за проїзд для пасажирів», - зазначив Антон Усов, старший радник ЄБРР у Східній Європі та Кавказі.

 

Наразі підписана угода про наміри поки не передбачає надання кредитних коштів, адже обсяг та вартість проекту будуть точно визначені після проведення передпроектного аналізу. У ЄБРР погодились надати кредиту не більше, аніж на 10 млн євро.

 

Як повідомляв Z, начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир відповів на петицію про запровадження в місті електронного квитка. За його словами, треба почекати ще 2 роки, наразі відбирають консультантів та готують конкурсні умови, а тендер відбудеться до серпня 2016 року.

18.03.2016