«Правий сектор» виступив проти проведення в місті «Європейського тижня проти расизму».

Івано-Франківський обласний осередок «Правого сектору» виступив зі заявою проти проведення в місті «Європейського тижня проти расизму», що запланований на 12-21 березня, повідомили в прес-службі організації.

 

«Ми переконані, що ця акція сумнівних грантоїдських, псевдоєвропейських та псевдогуманістичних організацій є замовним відробляння грошей, походження яких має московський слід. Такі дії в часі початку Великого посту мають чітко антихристиянський характер. Метою таких акцій є показати світу наш край як осередок расизму, національної нетерпимості і ксенофобії.

 

У Львові, паралельно в ці дні (чи випадково?) подібними організаціями задумано провести збоченський т.зв. «Фестиваль рівності» - де львів'ян виставити гомофобами.

 

Таким чином антиукраїнські сили намагаються провокувати в державі міжнаціональні та громадські виступи і, за радянською практикою НКВС - патріотів і християн показати бандитами і злобними расистами», – йдеться в заяві ПС.

 

Водночас активісти стверджують, що не є расистами, а в програмі ПС задеклароване побратимське і толерантне ставлення до інших нааціональностей, окрім тих, хто протидіє процесам українського відродження.

 

«Наші вороги: імперіалізм, шовінізм, комунізм, нацизм, ксенофобія, антисемітизм, космополітизм, глобалізм, псевдонаціоналізм і все те, що протидіє побудові української національної держави», – цитується в заяві програма.

17.03.2016