Пивоварський не хоче залишатися в уряді.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський досі не відкликав свою заяву про відставку.

 

Про це аґенції "Укрінформ" повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

 

Заява про відставку міністра інфраструктури перебуває у Верховній Раді з моменту її подання у грудні 2015 року", – зазначили у міністерстві.

 

Наразі Пивоварський пішов у відпустку. "Міністр узяв відпустку на період із 16 березня по 15 квітня, проте, не зважаючи на це, він буде присутнім на засіданні Кабінету міністрів 16 березня. Якщо уряд не буде відправлений у відставку і заява міністра про відставку не буде розглянута Верховною Радою, Андрій Пивоварський, звичайно, продовжить свою роботу на посаді міністра після закінчення відпустки", – зазначили у міністерстві.

 

Пивоварський подав до демісії 11 грудня. Однією з ключових причин відставки він назвав надміру низькі зарплати у міністерстві, котрі не дають змогу утримувати сім'ю на належному рівні, а також не дозволяють запрошувати у відомство якісні кадри. "Дуже важко робити за 6 тисяч гривень, дуже важко кликати людей на 4-5 тисяч гривень. Це середня зарплатня по міністерству. Воно не може триматись тільки на волонтерах", – скаржився міністр.

 

5 лютого Пивоварський із трьома іншими міністрами заявив про готовність продовжити роботу в уряді. Міністр інфраструктури назвав умови продовження роботи в КМУ: справедлива зарплата для державних службовців, реформа сфери державних закупівель, подолання корупції.

 

16.03.2016