«Атентат з використанням автомобільної бомби в Берліні міг бути актом помсти між організованими злочинними угрупованнями», – заявив у середу, 16 березня, речник берлінської прокуратури Мартін Штельнер.

 

 

Нагадаємо, що вибух легкового автомобіля VW Passat трапився зранку у вівторок, 15 березня, в берлінському районі Шарлоттенбурґ на Бісмарк-штрассе.  Унаслідок детонації загинув 43-річний водій машини. Спочатку озвучувалася версія теракту, пізніше в правоохоронних органах заявили, що мова, швидше за все, йшла про війну кримінальних кланів.

 

«За підривом автомобіля в берлінському районі Шарлоттенбурґ могли стояти великі злочинні клани, банда байкерів або російська мафія», – повідомила в середу, 16 березня, на своєму сайті газета Berliner Zeitung з посиланням на слова головного комісара управління кримінальної поліції Берліна Клауса Кандта (Klaus Kandt).

 

Голова правління німецької профспілки поліції Андре Шульц (André Schulz), своєю чергою, висловив упевненість в тому, що організатори злочину, ким би вони не були, безумовно, домагалися, щоб він отримав широкий громадський резонанс. «Вони хотіли таким чином підкреслити знаковий характер події», - зазначив він.

 

За даними поліції, розшуки злочинця ведуться в оточенні убитого – 43-річного берлінця турецького походження – повідомило радіо  Deutsche Welle . Він підозрювався в скоєнні цілої низки злочинів, проходив у справах, пов'язаних з торгівлею наркотиками, виготовленням фальшивих грошей, нелегальними азартними іграми.

16.03.2016