Охочі інвестувати в місто розповіли, скільки за це вимагають чиновники.

Сьогодні, 15 березня, в Івано-Франківську представники інвестиційних компаній розповіли про те, як їм працюється з обласною і міською владою, передає Стик.

 

Так, керівник «Інвест Фінанс Компані» Олександра Тарнавська пояснила, чому в місті не реалізовуються проекти з переробки твердих побутових відходів та використання термальних ресурсів.

 

«У нас була угода з владою на реалізацію 11 проектів. Це і переробка твердих побутових відходів, і використання термальних ресурсів, і багато іншого. Втім, на заваді нам став дуже великий супротив щодо виділення земельних ділянок та видання різних дозвільних документів. На переговорах з ВО «Свобода», які ми проводили, вони хотіли собі 75% від реалізації проектів. Відповідно, ми відмовили і цей дозвіл не отримали. Попри це, інвестори все ще готові реалізувати ці проекти, вкладати кошти в область та в Україну», - сказала Олександра Тарнавська.

 

Серед компаній, що готові вкладати кошти в Україну, вона назвала «Roper Invest», «Global Fund» та «Євро-Азія Індастрі».

 

«Ми ходили на зустріч доРуслана Марцінківа, розказували, що геотермалка не вмерла. Він сів, схиливши голову, і навіть нас не слухав. Ми бачимо, що обласна адміністрація готова з нами співпрацювати, влада міста – ні», - додала Олександа Тарнавська.

 

Інженер-експерт групи інвестиційних компаній Віктор Шевчук також зазначив, що постійно йшлося про те, що «потрібні якісь гроші».

 

«Я цього не міг зрозуміти - в мене просто немає грошей, я не міг їх нікому обіцяти. А крім цього, про «якісь гроші» можна було б розмовляти після видачі дозвільних документів. Тоді вже можна було б створювати підприємства і ці кошти заробляти», - зазначив Віктор Шевчук.

 

Він пояснив, що на глибині 3,5 км під Івано-Франківськом є потужний тепловодоносний горизонт, що можна використати для термального обігріву міста. Але проект землевідведення на сесії міської ради ще за часів Віктора Анушкевичуса не затвердили.

15.03.2016