Порошенко розглядає кандидатуру Садового на прем'єрство.

Президент України Петро Порошенко розглядає кандидатуру Андрія Садового як потенційного прем'єр-міністра України.

 

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

 

Речник поінформував, що у понеділок Порошенко запланував низку перемовин для "прискорення виходу з політичної кризи". Серед запрошених є і міський голова Львова Андрій Садовий. "Для всіх зрозуміло, що для формування нового уряду потрібна нова коаліція. Її головними критеріями має стати збереження проєвропейського курсу і пришвидшення реформ", – прокоментував Цеголко.

 

Прес-секретар повідомив, що Петро Порошенко розглядає три варіанти: "1. Технократичний уряд (на чолі з Наталією Яресько). У випадку об’єднання всіх проєвропейських фракцій довкола технократичного уряду; 2. Політичний уряд (наприклад, на чолі з Андрієм Садовим). Мета цього уряду, як і попереднього, – пришвидшення темпу реформ; 3. Якщо парламентські сили мають інші кандидатури, нехай пропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді", – переказав Цеголко, додавши, що президент готовий працювати із будь-яким кандидатом, що його запропонує коаліція.

 

Станом на 14:50 Андрій Садовий уже прибув на Банкову. Відповідаючи на питання про можливе повернення до коаліції, Садовий відповів: "А як можна повернутися у минуле? Таких технологій не існує, хіба що машина часу, але у нас нема такого інструменту".

 

Садовий вважає, що наразі у Верховній Раді "нормально і якісно" працює коаліція БПП, "Народного фронту" та колишніх "регіоналів". "Просто, я не розумію, чому вони бояться і соромляться це озвучити", – зауважив міський голова Львова, за повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Водночас Садовий висловився проти ідеї дострокових парламентських виборів. "Вважаю, для того, щоб сьогодні загасити існуючу напругу, що провокується ідеями дострокових виборів – а я вважаю, що ці вибори будуть на шкоду країні, їх не треба проводити – треба виконати волю людей, котра була озвучена на Революції гідності: щоби у нас був закон про вибори, про "відкриті списки", пропорційну систему", – зазначив Садовий, перш ніж вирушити на перемовини.

 

14.03.2016