Міністр оборони відбув переговори з генсеком НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що підтримка від Альянсу буде вагомішою для України, якщо держава вдасться до активних реформ.

 

Столтенберґ заявив про це під час зустрічі з Полтораком у Брюсселі, інформує прес-служба Міноборони.

 

"НАТО і надалі надаватиме допомогу українському оборонному відомству в реформуванні й докладатиме зусиль, щоб мінські домовленості виконувались. Сподіваюся, що й Україна докладатиме максимум зусиль для реформування сектору безпеки країни, динамічного та успішного здійснення реформ в оборонній сфері, забезпечення цивільного контролю над усіма процесами реформ. Що краще та якісніше ви будете здійснювати реформи, то вагомішою буде наша практична допомога та підтримка", – наголосив генсек НАТО.

 

Степан Полторак заявив, що для українських Збройних сил важливо не лише протидіяти російській аґресії, а й проводити внутрішні зміни. Україна орієнтується в цьому на стандарти НАТО. "Зупинивши подальшу аґресію та просування військ Російської Федерації, ми зосередили наші основні зусилля на реформуванні Збройних сил України. Політичне керівництво нашої держави переконане, що майбутнє українського війська неможливе без міжнародних безпекових організацій, а відтак, принципи його побудови мають ґрунтуватись на основних засадах альянсу", – зазначив міністр оборони.

 

Зі слів Полторака, армія стоїть на порозі створення нових ЗСУ, що будуть повністю взаємосумісними з підрозділами країн-членів альянсу. Йдеться про оновлену, ефективнішу та боєздатнішу армію, чий досвід, здобутий за часи протидії аґресії Росії, поєднуватиметься із сучасними принципами демократичного цивільного контролю. "Ми сподіваємося, що країни-члени альянсу ухвалять важливі рішення щодо подальшої підтримки процесу реформування Збройних сил України, адже цей процес матиме величезне значення як для України, та і для Європи в цілому", – заявив міністр.

 

Степан Полторак зазначив, що Україні вкрай важливо скористатися нагодою для реформування війська. "Нам було дуже важко боротись ще рік тому, коли українська армія не була підготовлена до збройної аґресії. Сьогодні ми чітко розуміємо: якщо зараз не будуть проведені ґрунтовні та якісні реформи оборонного сектору, ми не переможемо, адже іншого шансу України може просто не мати", – підкреслив Полторак.

 

08.03.2016