Росія докладає всіх зусиль, аби розколоти Північноатлантичний Альянс.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю американській телекомпанії CNN.

 

 

«Уже впродовж тривалого часу ми спостерігаємо, що Росію діє чимраз нахабніше, вона використовує різні методи, щоб залякати своїх сусідів і розділити Північноатлантичний Альянс», - зазначив керівник західного військового блоку.

 

Столтенберґ, однак, висловив переконання, що спроби Москви, спрямовані на розкол НАТО, успіху не матимуть, оскільки «Альянс згуртовано відповідає на них, адаптувавши свою військову політику до нових умов». Він, зокрема, нагадав про те, що НАТО підвищило готовність своїх сил і збільшило свою присутність на східному фланзі.

 

Генеральний секретар НАТО також нагадав, що країни-члени Європейської Унії та інші держави запровадили проти Росії санкції в конфлікті навколо України. Таким чином російській господарці було завдано болісного удару, що відбилося й на обороноздатності країни.

 

В інтерв'ю CNN Столтенберґ висловив стурбованість Альянсу російської військовою операцією в Сирії. Він зазначив, що Москва розмістила в цій країні авіацію і наземні війська, а також наростала військову присутність в східній частині Середземного моря. Він повідомив, що у відповідь НАТО змушене нарощувати власну військову присутність в Туреччині і в східній частині Середземномор'я.

08.03.2016