Україна та Іран підписали меморандум про співпрацю.

Український та іранський уряди підписали меморандум про взаєморозуміння на V засіданні міжурядової українсько-іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва. Від України цей документ підписав віце-прем’єр-міністр і міністр реґіонального розвитку Геннадій Зубко.

 

"Цей документ стане конкретним планом дій для наших країн у розвитку двосторонньої співпраці. Він визначатиме конкретні строки та виконавців по всіх напрямках економічного співробітництва", – заявив Зубко у Тегерані, за повідомленням "Урядового порталу".

 

Ідеться, зокрема, про пожвавлення товарообігу в аграрній сфері. "Україна зацікавлена у розширенні номенклатури сільськогосподарської продукції для поставок до Ірану, зокрема, зернових, рослинних олій, тваринницької продукції, живої худоби, цукру та кондитерських виробів, фруктів та овочів. Іран зацікавлений у експорті сільськогосподарської продукції до України, зокрема сухофруктів, креветок, риби, фруктів та овочів", – розповів урядовець.

 

Україна запропонувала Ірану інвестувати у лісову галузь та співпрацювати в галузі рибного господарства. Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що Україна та Іран зацікавлені у подальшому розвитку співпраці в секторі видобування вугілля, модернізації, ремонту та обопільних постачань обладнання, запчастин. "Ми також домовились про укладання нових контрактів, залучення українських фахівців у металургійній галузі та домовились сприяти реалізації спільних проектів", – заявив Зубко.

 

07.03.2016