Завтра відбудеться акція на підтримку Надії Савченко.

Завтра, 8 березня, у Львові о 12 год. розпочнеться хода на підтримку Надії Савченко з вимогою її негайного звільнення, повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook депутат від БПП «Солідарність» Ірина Фріз.

 

«У вівторок, 8 березня, в Міжнародних день жіночої солідарності, МФО «Рівні можливості» проведуть акцію «Свободу Надії». Українські жінки хочуть бачити депутата Надію Савченко у Верховній Раді, а не за ґратами, у в'язниці російського Сибіру.

 

Народні депутати України, члени уряду, діячі культури, журналісти, правозахисники, представники міжнародних організацій та громадськість об’єднаються, аби висловити свою підтримку Надії Савченко та вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої», – написала Ірина Фріз.

 

Члени МФО «Рівні можливості» звертаються до жінок світу підтримати Надію Савченко та висловити протест щодо сфабрикованої справи та незаконного ув'язнення громадянки України.

 

Збір активістів відбудеться на проспекті Свободи біля пам’ятника Тарасові Шевченку, звідки колона вирушить до консульства Росії, щоб передати свої вимоги президенту Російської Федерації та висловити свою підтримку Надії Савченко напередодні оголошення рішення суду.

 

Така ж акція відбуватиметься і в Києві. Вона розпочнеться біля Міністерства оборони.

 

Як повідомляв Z, українські дипломати, які відвідали ув’язнену льотчицю, розповіли, що Надія Савченко перебуває у здоровому глузді, всі ключові реакції у неї збереглися, проте, в українки з'явилися перші ознаки сухого голодування: суха шкіра, блискучі очі, судоми, холодний піт, тахікардія.

 

Водночас вона сподівається, що їй вистачить сил і волі для того, аби виступити із заключним словом на остаточних слуханнях у її справі, що заплановані на 9 березня.

07.03.2016