Савченко відмовилася проходити "детектор брехні".

 

Заарештована народний депутат Надія Савченко у вівторок відмовилася проходити поліграф через те, що на процедуру проведення експертизи не допустили її захисника, а також не внесли до експертизи тих запитань, на яких наполягала сама Савченко.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна" з покликом на її адвоката Олександра Тананакіна.

 

Тананакін вважає, що практика проведення експертизи на поліграфі в рамках розслідування справи Савченко вже вичерпалася. "Щодо подальшого розвитку подій, то там слід буде обговорити, порадитися, але, на мій погляд, ця експертиза себе вже дискредитувала", – зазначив захисник.

 

Адвокат Олександр Шадрін розповів "Українській правді", що Надія Савченко, зокрема, прагнула переформулювати запитання на допиті.

 

"Слідчий хотів ставити свої питання – не ті, які просила Надія у своєму клопотанні. Вони ж провели одну експертизу за своїми питаннями. Вона подала клопотання, щоб провели експертизу за її питаннями. У нас змагальний процес ", – сказав захисник.

 

Він уточнив, що Савченко просила поставити ті ж самі питання, але в іншому формулюванні. "Слідчий там десь некоректно формулював питання. Наприклад, вона ж як військова особа за родом служби перетиналася зі зброєю. Тому зрозуміло, що в неї буде реакція на слово "зброя". А вони реакції на ці питання тлумачать саме як на причетність до якихось кримінальних правопорушень. Щоб не було таких викривлених результатів, Надія і сформулювала ці питання більш коректно", – пояснив Шадрін.

 

Надія Савченко перебуває під вартою з 23 березня. Савченко підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створенні терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

 

24.07.2018