Розслідування "справи Савченко" завершили. Рубан хотів угоду про визнання вини.

 

Генеральна прокуратура та Служба безпеки України завершили досудове розслідування у справі Савченко-Рубана.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН, покликаючись на Рубанового адвоката Валентина Рибіна.

 

Захист народної депутатки Надії Савченко та ватажка організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, підозрюваних у підготовці терактів та перевороту, вже отримав матеріали розслідування для ознайомлення. Відтак правоохоронці передадуть обвинувальний акт до суду.

 

Рибін розповів, що з 13 серпня почне ознайомлюватися з матеріалами досудового слідства. Адвокат запевнив, що не збирається затягувати цю процедуру і йому щонайдовше місяць піде для ознайомлення. Він додав, що повідомлення про завершення досудового слідства прийшло 30 липня.

 

Валентин Рибін поінформував, що захист пропонував ГПУ укласти угоду про визнання вини із підозрюваними.

 

“Мій клієнт був готовим укласти угоду про визнання вини. Таку заяву ми зробили, але слідство вирішило її проігнорувати. І буквально наступного дня повідомило нам про завершення досудового слідства”, – сказав Рибін.

 

Він акцентував, що метою цієї угоди було здійснити обмін Рубана на двох українських полонених, які перебувають у полоні в ОРДЛО ще з 2014 року.

 

Наразі захист обирає іншу стратегію – добиватиметься виправдання. “В суді ми розглянемо аргументи обвинувачення, але будемо добиватися виправдального вироку”, – сказав Рибін.

 

Нагадаємо, Надію Савченко і Володимира Рубана підозрюють у підготовці терактів і держперевороту. Згідно з даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, захопити будівлю Верховної Ради.

 

01.08.2018