Завтра феміністки вимагатимуть повернути 8 Березня політичний контекст.

Завтра, 8 березня, у Львові на площі біля пам’ятника І.Франку громадська ініціатива «Феміністична майстеня» наголошуватиме на політичному контексті Міжнародного жіночого дня, йдеться на сторінці  подіїв мережі Facebook.

 

«Уже декілька років поспіль українські активістки та активісти докладають чималих зусиль, щоб повернути даті 8 березня його політичне значення як дню міжнародної солідарності жінок у відстоюванні власних прав і подоланні гендерної дискримінації. Нагадаємо, що первісно день 8 березня жінки використовували як нагоду вказати на проблеми, з якими вони зіштовхувалися у соціальній, освітній та політичній сферах.

 

У пізньорадянський час відбувалася поступова деполітизація 8 березня: цей день почали ототожнювати з «весною, квітами та вічною жіночністю».  Запрошуємо вийти на площу біля пам’ятника Івану Франку, аби відзначити політичний контекст 8 березня, озвучити актуальні потреби та проблеми наших громадянок, привернути увагу до фактів щоденної дискримінації та гендерної нерівності в сучасній Україні.

 

Приносьте свої плакати «Мені потрібен фемінізм, тому що...» або приносьте ідеї, а ми допоможемо вам на місці зробити плакат. Початок акції – 16:00. Тривалість – одна година. Після акції – вечірка «Women Play Music», – йдеться у дописі.

07.03.2016