Про це заявив міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле (Wolfgang Schäuble), виступаючи в Лондонській школі економіки і політичних наук під час свого візиту до Великої Британії – повідомляє інформаційна аґенція Reuters.

 

 

«Годі нам йти на повідку в Путіна, котрий має на меті послабити Європу», – закликав Шойбле.

 

За словами німецького міністра, Путін бачить загрозу в єдиній європейській соціально-демократичній моделі і намагається змусити окремі держави-члени Європейської Унії діяти один проти одного, відстоюючи свої національні інтереси. «Кремль турбує зовсім не розширення Євроунії чи НАТО, а той факт, що Європа реалізує свою концепцію "м'якої сили" поблизу кордонів з Росією», – зазначив  Вольфґанґ Шойбле.

 

Німецький міністр уточнив, що йдеться про зовнішньополітичну стратегію, яку реалізовують  країни-члени ЄС при спілкуванні з державами-партнерами. «Ця стратегія ґрунтується на отриманні бажаних результатів шляхом переконання і виклику симпатії», – зазначив він.

 

«Ось чому Путін намагається послабити Європу, розділяючи нас і спонукаючи мислити виключно у вузьких національних рамках. Ми не повинні грати йому на руку», – висловив переконання Шойбле.

 

Раніше він активно підтримував ідею створення загальноєвропейської армії і наполягав на тому, що криза з мігрантами повинна призвести до посилення спільних дій ЄУ у кризових регіонах.

04.03.2016