19-річний хлопець може позбутись волі на 7 років за цікавість і гумор.

У Львові правоохоронці затримали 19-річного хлопця, який повідомляв про замінування торгового центру, інформує прес-служба ГУ Національної поліції у Львівській області.

 

Як повідомляв Z, учора, 3-го березня, правоохоронці отримали повідомлення про замінування супермаркету «Сільпо» на вул. Шевченка. З’ясувалось, що телефонував до поліції 19-річний львів’янин.

 

«Молодого чоловіка запросили у Шевченківський відділ поліції, де під час опитування він зізнався у скоєному. За словами зловмисника, він хотів таким чином пожартувати та перевірити, як розгортатимуться події після його повідомлення.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до семи років», – зазначили в поліції.

 

Під час обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території, правоохоронці евакуювали понад 200 відвідувачів та 50 працівників. Обстеження тривало близько двох годин.

04.03.2016