Порошенко вважає, що сподіватися на кращий парламент не варто.

Президент України Петро Порошенко заявив, що недопустить дострокових парламентських виборів принаймні "на цьому етапі".

 

Таку заяву він зробив на зустрічі з представниками The Aspen Institute, в якій також брала участь випускниця інституту Наталія Яресько.

 

"У жодному випадку я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. Бо при всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, – насправді вони намагаються зловити рибу у мутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори. Ми не маємо ні часу, бо це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму, ні необхідності, бо кращої Ради у нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою", – заявив Порошенко, за повідомленням відомчої прес-служби.

 

Президент закликав перезавантажити уряд, і поклав відповідальність за це на парламент та коаліцію, котрі мають визначитися "і щодо кандидатури членів Кабінету міністрів та керівника уряду, і щодо програми і порядку реформ, які мають бути проведені, і щодо позицій фракцій, які будуть входити до складу цієї коаліції".

 

У зустрічі взяли участь випускники The Aspen Institute: віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, міністр фінансів Наталія Яресько, директор інституту Еліот Герсон, Євген Уткін, Сергій Кошман, Анатолій Клепатський, Сергій Рогол.

 

01.03.2016