Facebook оштрафували в Німеччині на 100 тисяч євро.

Берлінський суд визнав компанію-власницю соціальних мереж винною в тому, що вона неналежним чином інформує клієнтів щодо використання опублікованих ними даних.

 

 

Як повідомило видання Spiegel з покликом на сайт Федерального об'єднання центрів захисту прав споживачів Німеччини (Verbraucherzentrale Bundesverbands – VZBV), яке раніше подавало скаргу на американську компанію, у Facebook’а є два тижні на те, щоб оскаржити рішення суду.

 

У постанові німецького суду ще від 2012 зазначалося, що в правилах Facebook’у не містилося досить чітких роз'яснень про те, наскільки компанія має право розпоряджатися даними, розміщеними на сторінках користувачів, зокрема їхніми фотографіями і відеозаписами. Компанія ще тоді вирішила підкоритися такому рішенню і почала змінювати норми, проте суд визнав, що порушення досі усунуті не були.

 

Речник Facebook’у повідомив, що їхня компанія готова заплатити вказаний штраф.

 

У листопаді 2015 року суд в Бельгії також постановив оштрафувати Facebook за звинуваченням в тому, що компанія відстежує всіх інтернет-користувачів країни за допомогою спеціального програмного забезпечення.

01.03.2016