Уряд створив Державне бюро розслідувань.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про створення Державного бюро розслідувань та затвердив кандидатури шести із дев’яти членів конкурсної комісії з обрання керівника ДБР.

 

Кабмін ухвалив таке рішення на позачерговому засіданні у понеділок, інформує "Урядовий портал".

 

"Це той орган, який переймає на себе основну частину всіх слідчих функцій, які до сьогодні перебувають у Генеральній прокуратурі України", – зазначив Арсеній Яценюк.

 

Кабмін затвердив трьох представників до складу конкурсної комісії. Урядову "квоту" репрезентуватимуть перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, перший заступник міністра внутрішніх справ Екатерина Зґуладзе-Глуксманн, народний депутат Антон Геращенко.

 

Також уряд затвердив три кандидатури, запропоновані президентом. Глава держави номінував Романа Майданика, завідувача кафедри цивільного права юридичного факультету КНУ ім. Шевченка; Віктора Самохвалова, професора кафедри теорії права та держави юридичного факультету КНУ ім. Шевченка; Тетяну Сліпачук, партнера юридичної фірми "Саєнко Харенко".

 

Таким чином, у конкурсній комісії заповнилося шість із дев'яти вакансій. Заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова зазначила, що відтак комісія є повноважною, може починати свою роботу і приймати рішення (п’ятьма голосами). Перше засідання призначили на вівторок.

 

Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду подати решту трьох кандидатів. Також прем'єр-міністр звернувся до народних депутатів з проханням унести зміни до законодавства, "щоби функції слідства залишалися в органах прокуратури до того моменту, доки ДБР не почне повноцінно функціонувати".

 

29.02.2016