Пивоварський застерігає, що блокування російських вантажівок спричинить міжнародні позови.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський попереджає, що блокування транзиту російських вантажівок може спричинити подання позовів проти України до Світової організації торгівлі.

 

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу "Інтер".

 

Пивоварський нагадав, що, згідно з міжнародними правилами, блокування транзиту заборонене.

 

Водночас міністр заявив, що в останні дні блокади нема – хоча є політичні акції "на камеру". "Блокади немає, є висловлення позиції громадських активістів від партії "Свобода", але всі автомобілі з російською реєстрацією, які з 00:00 25 лютого заходили на територію України з Євросоюзу, або з Білорусі, або з РФ, – всі або виїхали за межі України, або продовжать рух", – заявив Пивоварський.

 

"Україна була, є і буде надійним транзитером. Та ситуація, котра на дорогах України, те, яким чином відбуваються зупинки автомобілів, – це все відбувається на камеру; після того, як приїжджає поліція або спецслужби, вони продовжують вільний рух. Але картинка "хороша" йде в Росію, дуже "хорошу" картинку партія "Свобода" дає для Росії", – каже Пивоварський.

 

Міністр додав, що від блокади та дзеркальних заходів більше потерпає Україна. "Українських автотранспортних засобів, фур, які їдуть по території РФ, везуть вантажі у напрямку Азії або у напрямку Європи, їх у сім разів більше. Що будуть ці люди робити, якщо вони втратять роботу? Ми говоримо зараз про десятки тисяч людей", – каже Пивоварський.

 

29.02.2016