Угода про перемир’я в Сирії вступила в силу.

Наглядова рада з прав людини в Сирії повідомила, що режим припинення вогню згрубша витримується всіма сторонами конфлікту, хоча після опівночі були зафіксовані незначні перестрілки в районі Дамаска і міста Дераа – повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 

У провінціях Хомс і Хама, судячи з усього, також спокійно. Російська авіація, нібито, теж призупинила бойові вильоти. Від опівночі жодних російських військових літаків на північ від Латакії помічено не було, повідомила «Сирійська обсерваторія з прав людини». Хоча ще за кілька годин до вступу в силу режиму припинення вогню, російська авіація знову здійснила  масові бомбардування позицій сирійських повстанців.

 

Домовленості між сирійським урядом та опозицією про припинення воєнних дій в Сирії, було досягнуто 22 лютого за посередництва Росії і США. Угода офіційно вступила в силу з 00:00 годин за Дамаським часом 27 лютого.

 

Тим часом ООН призначила відновлення перемовин щодо міжсирійського врегулювання попередньо на сьоме березня. Умовами відновлення діалогу є дотримання перемир'я і забезпечення доступу гуманітарної допомоги в заблоковані населені пункти. Нагадаємо, що перемовини з міжсирійського врегулювання в Женеві були перервані на початку лютого.

27.02.2016