FIFA обрала нового керівника.

Дев'ятим президентом міжнародної футбольної асоціації став швейцарець Джанні Інфантіно – повідомило видання Neue Zürcher Zeitung.  

 

 

Досі Інфантіно виконував обов’язки генерального секретаря  UEFA.

 

В ході другого туру голосування, який відбувся в п'ятницю, 26 лютого, під час позачергового Конгресу асоціації в Цюріху, кандидатуру Інфантіно підтримали 115 з 207 делегатів, а його основного суперника, главу Азійської футбольної конфедерації шейха Сальмана бін Ібрагіма аль-Халіфу – 88.

 

У першому турі голосування, коли для перемоги потрібно було отримати не менше двох третин голосів (138), на підтримку Інфантіно висловилося 88 осіб, а на підтримку аль-Халіфи – 85.

 

У день голосування голова комітету FIFA з розвитку футболу в Палестині Токіо Сексвале оголосив, що знімає свою кандидатуру. Таким чином, на посаду президента організації претендували чотири кандидати: Джанні Інфантіно, шейх аль-Халіфа, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн і колишній заступник генерального секретаря FIFA Жером Шампань.

 

Джанні Інфантіно народився 23 березня 1970 року в Швейцарії. Має юридичну освіту. З 1 жовтня 2009 року обіймає посаду генерального секретаря UEFA. У минулому заступник генерального секретаря UEFA і голова Управління з правових питань (2007-2009), виконувач обов'язків директора-розпорядника UEFA (лютий - травень 2007), голова Відділу юриспруденції та ліцензування UEFA (січень 2004-2007).

 

Нагадаємо, що в грудні 2015 року колишнього президента FIFA Йозефа Блаттера було дискваліфіковано на вісім років за рішенням слідчої палати комітету з етики Міжнародної футбольної асоціації. Причиною став скандал зі сумнівним переказом двох мільйонів швейцарських франків, перерахованих в 2011 році за розпорядженням Блаттера на рахунок голови UEFA Мішеля Платіні. Останнього теж відсторонили від будь-якої футбольної діяльності на 8 років. Трохи пізніше апеляційний комітет організації скоротив терміни їхнього покарання до 6 років. Окрім того, Блаттер був оштрафований на 45 тисяч євро, а Платіні – на 73 тисячі євро.

26.02.2016