У Бундестазі в четвер, 25 лютого, значною більшістю голосів було ухвалено новий пакет міграційних законів. Нове законодавство передбачає серед іншого прискорення розгляду прохань про притулок, але також обмеження можливості на возз'єднання біженців з членами їхніх сімей – повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 

Прискорення процедури розгляду прохань торкнеться деяких груп біженців, в тому числі з так званих «країн безпечного походження». У майбутньому їх передбачається селити в нові, окремі гуртожитки, де прохання будуть розглядатися на місці. Таких біженців торкнуться і обмеження на переміщення територією Німеччини.

 

Обмеження на возз'єднання з членами родини терміном на два роки торкнеться, серед іншого, людей, які мають право на так званий субсидіарний захист в Німеччині, в першу чергу сирійських біженців.

 

Крім цього, будуть значно полегшені умови для депортації мігрантів, особливо, правопорушників. У разі порушень правил перебування в країні буде запроваджуватися низка штрафних санкцій, наприклад, відмова у видачі допомоги або відмова у визнанні статусу біженця. Також вводиться часткова доплата за рахунок власних коштів біженців за участь в інтеграційних курсах.

 

Перед голосуванням в Бундестазі пройшли доволі бурхливі дебати. Проти законопроекту виступали деякі представники соціал-демократів, «зелені» і Ліва партія.

25.02.2016