Облрада перевірить, чи законно займає приміщення у центрі міста російське товариство.

У Львові створять комісію, що розглядатиме законність користування комунальним приміщенням Львівської облради на вул. В. Короленка, 1а, пишуть Варіанти. Зараз у приміщеннях розташовані осередки «Російського товариства ім. О. Пушкіна», організації  «Земляцтво ленінградців у Львові «Пітер-клуб» та "Львівське православне єпархіальне Братство тверезості «Метанойя».

 

Ініціативу про створення комісії, що розгляне законність користування приміщеннями на вул. Короленка, 1а, запропонувала депутат Львівської облради від фракції «Самопоміч» Інна Свистун. Проект рішення зареєстрували в ЛОР.

 

У ньому йдеться про створення тимчасової контрольної комісії для вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням Львівської облради за адресою вул. В. Короленка, 1а. Комісію очолить Інна Свистун, також до її складу пранують включити депутатів від ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», Громадянської позиції, Блоку Петра Порошенка, Радикальної партії Олега Ляшка, УКРОПу, Народного Руху України та Народного контролю.

 

До роботи комісії планують залучити представників громадськості та правоохоронних органів.

 

Водночас обласна рада не має жодних юридичних та договірних зобов’язань на ці комунальні приміщення.

22.02.2016